מסכי אוויר משמשים לעיתים קרובות כאשר דלתות נאלצות להישאר פתוחות לשימושים תפעוליים, כגון ברציפי העמסה וכניסות לרכבים. הם עשויים לשמש למניעת כניסה של חרקים מעופפים על ידי יצירת מערבוליות חזקה או למנוע כניסה של אוויר מבחוץ, ובכך למנוע חדירה מבעד לפתח. ניתן למנוע רוחות קרות על ידי שילוב של אוויר חם המחומם על ידי מסך האוויר. מסכי אוויר מחוממים משמשים לעיתים קרובות כאשר יש צורך בחום נוסף בחלל מסוים, ולהפחית קירור כתוצאה מרוח בתוך הפתח, באקלימים קרים יותר.
שימושים נוספים כוללים כניסות ללקוחות, מחסנים של שדות תעופה, דלתות למטען, חלונות של מסעדות
drive-through, חלונות, דלתות של מסעדות, או דלתות לקבלת משלוחים וילוני אוויר בלתי-מחוממים משמשים לעיתים קרובות יחד עם אחסון בקירור וחדרים מקוררים.
מסכי אוויר יכולים להגיע עם או בלי תנורים לחימום האוויר. על המאוורר להיות חזק מספיק על מנת לייצר זרם אוויר אשר יכול להגיע לרצפה. ישנם מספר מחקרים בספרות המדעית אשר מציגים שיטות אנליטיות לחיזוי יעילות האטימה אשר ניתן להשיג עם וילון אוויר.
יעילות
זרימת אוויר מבעד לדלת תלויה בכוחות רוח, הבדלי טמפרטורה (הסעת חום) והפרשי לחץ. מסכי אוויר יעילים ביותר כאשר הפרש הלחץ בין פנים הבניין וסביבתו קרוב להיות ניטרלי ככל האפשר. לחצים שליליים, הבדלי טמפרטורה קיצוניים, מעליות הקרובות אחת לשנייה או לחות קיצונית עשויים להפחית את יעילות מסך האוויר.
מסך האוויר היעיל ביותר בהכלת אוויר ממוזג בבניין עם דלת פתוחה יהיה כזה בעל מהירות פנים גבוהה בפתח, המיוצר על ידי זרימה למעלה-למטה, והחזרת אוויר על ידי איזור הממחזר את האוויר בחזרה למאווררי המקור. מכשיר כזה אינו מהווה אתגר בבנייה חדשה, אך קשה ליישם אותו במבנים קיימים. מסך אוויר יעיל ביותר כאשר מדובר ברוח חיצונית בעלת מהירות נמוכה; במהירויות רוח גבוהות יותר, קצב ערבוב האוויר גדל והחלק היחסי של האוויר החיצוני בזרימת הפנים כוללת גדל. בתנאים אידיאליים ללא רוח, יעילות מסך האוויר הינה מקסימלית, אבל במיקומים עם רוח, מסכי אוויר אינם יכולים ליצור אטימה מושלמת, אבל משמשים להפחתת חדירה מבעד לפתח.
עבור תנאים תעשייתיים, מהירויות פנים גבוהות הינן דבר קביל. עבור שימושים מסחריים כגון כניסה לחנות, נוחות המשתמש דורשת מהירות פנים נמוכה, מה שמפחית את יעילות ההפרדה בין האוויר הפנימי לאוויר החיצוני.
השוואה לתנורים המותקנים מעל לדלת